Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 46 min 11 s sitten

JYPin surkea kausi päättyi ennen puolivälieriä

19.3.2019 21:38

Jääkiekon Liigan säälipudotuspelit, puolivälieräkarsinnat, päättyivät tiistaina. Puolivälieriin etenivät Ilves ja Lukko.

Ilveksen ja SaiPan sarja oli odotetun tasainen. Ratkaisevassa ottelussa Ilves korjasi kuitenkin 4-2 -voiton Teemu Rautiaisen ja Joona Ikosen tehtyä ratkaisevat maalit kolmannessa erässä.

Ilves jatkaa puolivälieriin. Siellä vastassa on kovaa luuta. Hallitsevan mestarin ja runkosarjan tällä kaudella uudella piste-ennätyksellä voittaneen Kärppien kaataminen olisi Ilvekseltä melkoinen sensaatio.

Sdp ärähtää kokoomukselle: ”Köyhät vaalieväät – Kokoomus itse lupasi miljardin veroalen”

19.3.2019 20:25

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm kehottaa kokoomuspoliitikkoja muistamaan puolueensa omat miljardilupaukset.

Rönnholm ottaa tiedotteessaan kantaa kokoomuslaisten lausuntoihin sdp:stä ja toivoo, että kokoomus tulee ”pelottelulinjalta tulevaisuuslinjalle”.

”Ikävä sanoa, mutta kovin köyhiltä tuntuvat sellaiset vaalieväät, joihin on pakattuna lähinnä muilla pelottelua oman linjan kirkastamisen sijaan”, Rönnholm sanoo tiedotteessa.

Sdp: Ei lihavero vaan kestävän kehityksen alv – Uusi vero koskisi kaikkia tuotteita ja palveluita

19.3.2019 19:29

Ei lihavero, vaan kestävän kehityksen arvonlisävero. Tämä on ollut sdp:n viesti sen jälkeen, kun puheenjohtaja Antti Rinteen vaalikonevastaukset herättivät keskustelun puolueen haluista ohjata kulutusta vähäpäästöisiin tuotteisiin verotuksen keinoin.

Helsinkiin puuhataan kahta luisteluhallia – olympiaunelma realistinen

19.3.2019 19:11

Sekä jääpalloilijat että pikaluistelijat ovat saamassa 2020-luvulla Helsinkiin oman sisähallinsa. Jääpallohallia, joka soveltuisi muidenkin luistelulajien käyttöön, suunnitellaan Malmille. Myllypuroon suunnitellaan puolestaan hallia pikaluistelun ja taitoluistelun käyttöön.

Seppo Kääriäinen sai erikoisen läksiäislahjan – ”Rupeaa curlingia pelaamaan”

19.3.2019 17:03

Eduskunnan jättävä konkarikansanedustaja Seppo Kääriäinen (kesk) sai kansanedustajakollegaltaan yllättävän lahjan viimeisen istuntopäivän kunniaksi.

Kääriäisen keskustalainen kollega Mikko Savola lahjoitti hänelle vihreän katuharjan.

”Hieno. Mulla on tämmöinen sininen vastaava harja jo kotona aika hyvin kulunut. Tämä tulee käyttöön. Oven pieleen”, Kääriäinen sanoo.

Eduskunnan kuppilassa harja herätti heti huomiota.

”Kääriäinen rupeaa curlingia pelaamaan”, huikkaa vierestä elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk).

”Muisto”, vastaa Kääriäinen.

Paula Risikko: ”En tiennyt, että puhemiehen työ on näin vauhdikasta” – Moni kansanedustaja jätti eduskunnan

19.3.2019 17:01

Kulunut vaalikausi on ollut vauhdikkain, mitä eduskunnan puhemies, neljännen kauden kansanedustaja Paula Risikko (kok) on ehtinyt kokea.

”Aika moni ajattelee, että puhemiehen tehtävä on vain heilutella nuijaa täysistunnossa ja sanoa, että minuutti on minuutti. Mutta kyllä se on paljon muutakin. Tämä on nyt osoittanut sen. On myönnettävä, että kun tulin tähän tehtävään, en tiennyt, että puhemiehen työ on näin vauhdikasta”, Risikko kertoo.

Kokoomuslainen laski Antti Rinteen ”miljardilingon” laskun – ”Vakavin uhka suomalaiselle palkansaajalle”

19.3.2019 16:50

Kokoomuksen lappeenrantalainen kansanedustaja Jukka Kopra kauhistelee lupauksia, joita sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne antoi äänestäjille vierailullaan Lappeenrannassa. Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Kopra kirjoittaa Rinteen vierailusta Puheenvuoron blogissaan otsikolla ”Joulupukki kävi kylässä”.

Insinööriliitto tyrmää työnantajien väitteen: ”Vientivetoista palkankorotusmallia ei ole eikä tule”

19.3.2019 15:47

Insinööriliiton puheenjohtaja Samu Salo on ärtynyt siitä, että työnantajaliitoista levitetään käsitystä, jonka mukaan vientivetoisista palkankorotuksista olisi olemassa "ainakin henkinen yhteisymmärrys".

Insinööriliitto sanoutuu jyrkästi irti vientivetoisesta palkankorotuslinjasta.

Sdp vastaa Finanssialalle: ”Suomen 80 verosopimuksesta vain 5 rajoittaa osinkojen verotusta”

19.3.2019 14:40

Sdp:n eduskuntaryhmän valtiovarainvastaava Timo Harakka katsoo, että finanssialan vastustus puolueen esittämää lähdeveroa kohtaan perustuu väärinymmärrykseen. Vero kohdistuisi ennen kaikkea ulkomaisiin rahastoihin, ei kotimaisiin, Harakka painottaa kannanotossaan.

Finanssiala ry:n toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi toi maanantaina esiin alan huolen rahastoihin kohdistuvasta lähdeverosta. Kaupin lausunnosta uutisoi myös Uusi Suomi.

Näkökulma: Nanopuolueita syrjitään taas - Väyrynen taistelee urheasti Pasilan tuulimyllyä vastaan

19.3.2019 12:09

Paavo Väyrynen on taas kerran oikeassa. Häntä syrjitään.

Yleisradio järjesti viime torstaina ensimmäisen suuren vaalikeskustelun, johon oli kutsuttu kaikkien eduskuntapuolueiden puheenjohtajat. Paitsi tähtiliikkeen Väyrystä.

Päätös oli Yleisradion oma, ja journalistisesti perusteltu. Yle uutisten ja ajankohtaisohjelmien päätoimittaja Jouko Jokinen on kippari laivassa. Hänen mukaansa yhdeksän puoluetta riittää.

Etsitkö sopivaa eduskuntavaaliehdokasta? Kokeile Uuden Suomen vaalikonetta.

Hätkähdyttävä ilmiö: Yli 70% työluvista viivästyy – syy onkin työnantajan

19.3.2019 11:47

Valtaosa ulkomaalaisten työntekijöiden työluvista viivästyy työnantajien antamien puutteellisten selvitysten vuoksi. Näin sanoo työ- ja elinkeinoministeriön hallitusneuvos Olli Sorainen.

”Yli 70 prosenttia hakemuksista vaatii TE-toimiston pyytämiä lisäselvityksiä. Useimmissa tapauksissa lisätietoja tarvitaan juuri työnantajalta”, Sorainen sanoo.

Tieto on hätkähdyttävä, koska juuri työvoimapulasta kärsivät työnantajat ovat äänekkäästi moittineet pitkää ja raskasta työlupamenettelyä.

Antti Rinteen kommentit kuohuttavat – Virkamiehet: Lihavero lähes mahdoton

19.3.2019 10:12

Erillisen ”lihaveron” toteuttaminen olisi Suomessa hankalaa, mahdollisesti EU-säädösten vastaista ja valtiovarainministeriössä epäillään, muuttaisiko se suomalaisten kulutustottumuksia halutulla tavalla.

Lauri Markkasen ja Chicagon tappioputki katkesi

19.3.2019 10:04

Lauri Markkasen Chicago Bulls katkaisi viiden ottelun mittaisen tappioputkensa koripallon NBA-liigassa maanantaina. Chicago kukisti Läntisen konferenssin jumbosijalla majailevan Phoenix Sunsin vieraissa 116-101.

Markkanen pelasi 31 minuuttia ja heitti 17 pistettä. Suomalaistähden tilille merkittiin myös yhdeksän levypalloa, kaksi syöttöä, kaksi blokkia ja kaksi menetystä.

Markkanen laittoi 15 pelitilanneyrityksestään seitsemän sisään. Neljästä kolmen pisteen heitosta upposi yksi. Hän onnistui kummassakin vapaaheitossaan.

”Hämmentävää: Suomessa verotetaan jopa lähdevettä”

19.3.2019 08:47

Panimo- ja virvoitusjuomaliitto pitää epäoikeudenmukaisena sitä, että ”virvoitusjuomien ja kivennäisvesien valmistevero on Suomessa EU-maiden korkein”. Liitto tuo asian esille tiedotteessaan.

”Se on mielestäni epäoikeudenmukaista. On hämmentävää, että kivennäisvettä ja jopa lähdevettä verotetaan. Lähes puolet panimo- ja virvoitusjuomateollisuuden valmistamista tuotteista on alkoholittomia”, sanoo Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Riikka Pakarinen.

Liitto vaatii, että virvoitusjuomaverosta on luovuttava.

Tutkimusjohtaja ällistyi: ”Valtava määrä ihmisiä valmiita luopumaan omasta autosta – järisyttävää”

19.3.2019 08:08

Liikenne- ja viestintäministeriön ilmasto- ja ympäristöyksikön tutkimusjohtaja Johanna Särkijärvi kirjoittaa eilen maanantaina julkaistusta Ilmastobarometristä ministeriön blogissa.

MOT selvitti karkotuksia: Kolmasosa seksuaalirikokseen syyllistyneistä sai jäädä Suomeen

19.3.2019 07:41

Ylen MOT on käynyt läpi kaikki viime vuonna tehdyt päätökset, joissa esitettiin rikokseen syyllistyneen ulkomaan kansalaisen karkottamista.

Jääkiekon SM-liigassa huonoin yleisökeskiarvo 34 vuoteen

18.3.2019 19:43

Jääkiekon SM-liigassa oli runkosarjassa 4232 katsojaa ottelua kohden. Liiga onkin yhä ylivoimainen katsojaykkönen, mitä kotimaiseen pääsarjatason urheiluviihteeseen tulee, mutta suosio on laskussa.

Verkkosivuillaan Liiga tiedottaa kahdeksan seuran kasvattaneen tällä kaudella yleisömääriään. HPK:n yleisömäärä kasvoi 8:lla ja Ilveksen 7,8 prosentilla viime kaudesta. Lukonkin yleisömäärä kasvoi 6,5 prosentilla.

Sitä Liigan tiedotteessa ei mainita, että katsojakeskiarvo 4232 on huonoin yleisökeskiarvo 34 vuoteen. Kaudella 1984-85 katsojia oli ottelua kohden 3840.

Virossa kriisikokous – aiheena Suomi: ”Suomalaisturisti on muuttunut oleellisesti”

18.3.2019 19:27

Tallinnassa pidettiin äskettäin kriisikokous, jonka aiheena olivat suomalaiset, Kauppalehti kertoo.

Viime viikon kriisikokouksessa Tallinnassa olivat läsnä lähes kaikki ne tahot, jotka tekevät matkailumarkkinointia Virosta: Viron valtion ja Tallinnan kaupungin matkailutoimistot, Viron matkailuyritysten liitto, Viron hotelli- ja ravintolaliitto, Tallinnan satama, laivayhtiöt…

”Se olisi suora haittavero” – Sdp:n esitys huolestuttaa finanssialaa

18.3.2019 19:04

Finanssiala on huolissaan, että opposition ehdottamat uudet veroaloitteet voisivat ajaa suomalaisia sijoitusrahastoja siirtymään pois Suomesta halvemman verotuksen maihin. Finanssialan kannanotosta kertoo Arvopaperi.

Helsinkiin tulossa viimeinkin luisteluareena

18.3.2019 19:02

Suomessa riittää jäähalleja, mutta pääasiassa jääkiekon ja taitoluistelun käyttöön. Pikaluistelijoille tai jääpalloilijoille Suomessa ei ole yhtään sisähallia.

2020-luvulla tilanne on muuttumassa. WasaGroup ja Helsingin Luisteluareena Oy ovat solmineet aiesopimuksen hankkeesta Suomen ensimmäisen luisteluareenan rakentamiseksi Helsingin Malmille. Areenan jääalue olisi jalkapallokentän kokoinen ja se mahdollistaisi luistelemisen ja jääpallon pelaamisen sisäolosuhteissa. Lisäksi kokonaisuutta palvelisivat muut liikunta- ja liiketilat.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset