Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Hallitus ja monikulttuurinen Suomi

Suomi on kamala paikka elää

Pastori Marjaana Toiviainen ilmoitti erään edesmenneen valtakunnankanslerin syntymäpäivänä Suomen hallitukselle sen voittaneen, mitä tuli turvapaikanhakijoita koskeviin ongelmiin. Arvon pastoritar kertoi myös muuttavansa Tansaniaan, koska hän ei voi asua enää Suomessa, kun täällä on niin kurja elää.
Olen hänen kanssaan täysin samaa mieltä.

Sitä saa mitä tilaa?

Minulta liikenee ymmärrystä erityisesti suomalaiselle ääriajattelulle. Suomessa on viime vuosikymmeninä ollut tapana vähätellä ongelmia, liioitella mahdollisuuksia ja keinolla millä hyvänsä pyrkiä kompromissiin, myös asioissa missä kompromissi on sietämättömän vahingollinen.

Suomessa ja euroopassa yleisestikin ollaan kuulemma huolissaan äärioikeiston ja populismin noususta? Tavallaan ollaan huolissaan aiheesta koska nousu on selvää ja se tulee entisestään jatkumaan, mutta mikä olisi pahinta mitä voisi tapahtua? Molemmat kun ajavat kansan tahdon toteutumista.

Merkel heräilee jo ?

Nyt Merkel haluaa kovasti. Hän haluaa paremman ennakkovaroitusjärjestelmän. Hän haluaa vahvistaa poliisivoimia. Hän haluaa perustaa poliisiin uuden erikoisosaston. Hän haluaa armeijan tarvittaessa vahvemmin mukaan estämään iskuja. Hän haluaa kehittää terrorismitutkimusta. Hän haluaa kiristää aselakeja Euroopan tasolla. Hän haluaa parantaa tiedusteluyhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa. Hän haluaa palauttaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet pakolaiset.

SUOMALAISESTA TASA-ARVOSTA JA SUVAITSEVAISUUDESTA

Meillä Suomessa tuntuu olevan erikoinen käsitys suvaitsevaisuudesta ja tasa-arvosta. Meillä on täysin hyväksyttävää ja suvaittavaa, että alkoholit, tupakat ja polttoaineet haetaan rajan takaa, kun ne ovat siellä ”niin paljon halvempaa”. Samalla jäävät myös verot maksamatta, mutta se ei haittaa. Sama pätee internet ostosten kasvuun. Se että samalla häviää meiltä työpaikkoja, ei ole ongelma.

Mitä Odin sanoisi pakolaiskriisistä?

Codex Regius on kokoelma tekstejä, johon kuuluu joukko muinaisnorjaksi kirjoitettu viikinkiaikaisia runoja. Runoista Hávámal on kokoelman toinen ja se tarkoittaa karkeasti kääntäen Korkean sanomisia. Korkealla viitataan ei sen vähäisempän kuin Odinin itseensä. Runo on merkittävä sen takia, että se käsittelee sitä, kuinka vieraita tulee Odinin mukaan kohdella ja kuinka itse tulee vieraana käyttäytyä. Muitakin ohjeita on, mutta tämän päivän odinisteille kyseiset kohdat lienevät olennaisimpia.

Suomalainen eksyksissä

Suomalainen eksyksissä

Miten tässä näin on käynyt?

Ihmettelen, minne olet menossa Suomalainen. Tänään näyttää siltä että vajaa satavuotias itsenäinen kansakunta on enemmän eksyksissä kuin koskaan muistan sen olleen.  Ei näytetä tiedettävän minne mennä eikä mistä tulla.

Avoin kysymys Suomen hallitukselle.

Arvoisa Suomen hallitus. Huolestuneena kansalaisena olen seurannut maamme uutisointia, jossa keskeisenä teemana on ollut päivästä toiseen massamaahanmuutto. Tämä ilmiö tuntuu uutisten mukaan olevan jopa jokseenkin hallitsematonta. Olen ollut aistivinani yleistä huolestumista, sekä pelkoa kansalaisten keskuudessa, kuten kansalaiskeskusteluissa tämän on voinut selkeästi huomata.

 

Mitä pahaa Faces-festivaali on tehnyt?

Eilen perussuomalaisten puoluekokouksessa, ennen videota Timo Soinin ja puolueväen vaalivalvojaisten jytkyhetkutuksesta ja itse Soinin perussuomalaisten erinomaisuuden ja muiden pilkkausten puhumisesta puolueväkeä viihdytti musiikkiyhtye, jonka solisti lauloi englanniksi.

Se oli kai esimerkki puolueen kansainvälisyydestä. Englanti on monikulttuurinen kieli ja eri kulttuureista tulevia ihmisiä yhdistävä kieli. Hienoa!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä