Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Jeesustelu

Minä tuon teille rauhan

Luin Porin seurakuntien Kirkkosanomat -lehden. Se on hyvin ja ammattitaidolla tehty lehti. Ei häpeä muiden vastaavien rinnalla. Mutta siinä onkin pitkän linjan ammattitoimittaja toimitussihteerinä. Oli juttu hammaslääkärien rukouspiiristä. Siinä tuli esille Matt. 28:19 ”Menkää ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen” ja Mark 16:16 ”Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu: mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen”. Nämähän ovat meille kaikille tuttuja juttuja.

Oppi on floppi

          ”Paavali vaihtoi Jeesuksen opin oppiin Jeesuksesta.

          Jeesuksen opin elämästä oppiin Jeesuksen kuolemasta.”

                       Markku Envall: Pahojen henkien historia (1986)

 

Keskusta vs Jeesus - kenen joukoissa sinä seisot?

Olin tipahtaa tuolitani luettuani, kuinka Keskustan kansanedustajat Mikko Kärnä ja Juha Pylväs syyttävät Suomen Pakolaisapua ”jeesustelusta” ja ”disinformaation jakamisesta”.

Tämä uusin pakolaisiin kohdistuva ala-arvoinen hyökkäys sai alkunsa Pakolaisavun korjattua Perussuomalaisten Juha Eerolan sinnikkäästi julkisuudessa esittämän väittämän siitä, että Välimeren kautta Eurooppaan suuntautuva maahanmuutto olisi vain kiihtymässä. Pakolaisavun käyttämien, UNHCR:n tilastojen mukaan kun suuntaus on juuri päinvastainen ja on laskenut jopa 60%.

Jeesus, Lähi-idän omituinen kundi, kriittinen tarkastelu

Kuka muistaa Lähi-Idästä kotoisin olleen omituisen kundin, joka koko ikänsä haahuili lähellä syntymäpaikkaa ympäri kyliä lakanoissa ja miesporukassa? Perimätieto kertoo, että haahuilu oli mahdollista pikku punaviinissä ja syömällä ihmislihaa ja kulauttamalla verta päälle.

En ihan niele sellaisenaan kristinopin käsityksiä Jeesuksesta,  joten tarkastellaanpa herran touhuja vähän tarkemmin.

Hyökkäys kansanvaltaa vastaan

Ministeri Stubb on Yleisradion tietojen mukaan vaatimassa rangaistusta kolajuomaa hänen päälleen Tampereella heittäneelle henkilölle. Uutisen lukiessani ensimmäinen ajatukseni oli ”kehtaakin!”

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä