Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Kiristys

Globaalitalouden ahneus, nuoriso ja kuinka koukutetaan.

Suomea ollaan alasajamassa hurjaa tahtia, sen osoittaa jo velanotto, joka kostautuu kun korot lähtevät nousemaan. Olenkin moneen otteeseen tuumannut, että tämän kaiken takana on isot voimat, eli Soros&kumpp.Valtiot halutaan velkaannuttaa ja mikä olisi helpompi tapa, kun saattaa tuon asukkaat kovan velkataakan alle. Velkaa myönnetään pienellä korolla ja kun ollaan saavutettu tietty piste, ryhdytään lypsylle ja tuotot ottamaan taskuun. Tämä on vain osa tätä ylikansallista mekanismia ja toinen osa on nämä helpolla tarjottavat pikavipit.

USA:n uusi ulko- ja turvattomuuspolitiikka

Amerikkalaiseen trumppistiseen ulkosuhteiden keinovalikoimaan ja työkalupakkiin kuuluu nyt kiristys [1. Tuo keino tuo vääjäämättä mieleen 1930 -luvun [2, jossa osin kiristämällä otettiin hallintaan, maa-alueita ja jopa valtioita haltuun – kysymyksessä oli Adolf Hitlerin Saksan Kolmas valtakunta.

 

Mielenosoitus kiristyskirjeistä maanantaina 2.5.

Piraattipuolue järjestää kiristyskirje-aiheisen mielenosoituksen Helsingissä maanantaina 2.5.2016. Mielenosoituksen tarkoituksena on kritisoida Suomessa käynnissä olevaa kiristyskirjetoimintaa, jossa internetissä musiikki- tai elokuvatiedostoja jakaneita henkilöitä uhataan oikeustoimilla, mikäli he eivät maksa 600-1500 euron suuruisia korvauksia.

Posti ja sen kaverit


Juuri tätä kirjoittaessani eduskunnassa esitellään opposition vaihtoehtobudjetteja. Niiden mukaan keneltäkään ei leikata mitään, tai jos vaikka leikataankin, niin joskus tulevaisuudessa. Työttömyys paranee, kaikki maksavat jotain omien kantokykyjensä mukaan jos siltä tuntuu, kulutus kasvaa eikä verotus nouse. Kaikilla on niin mukavaa, kaikki oikeudet säilyvät ja kaikki saavat lisää fyrkkaa. Siis ainakin jos hallituksen budjettia ei toteuteta.

Kiristyskirjeiden uudet tulemiset

Kirjoitin viime vuonna asianajotoimisto Hedman Partnersin harjoittamasta kiristyskirjetoiminnasta. Valitettavasti toiminta jatkuu entistä härskimpänä. Nykyään kiristysvaatimuksiin on lisätty tonni lisää. Olen vuoden takaisesta tutkinut asiaa lisää ja jaan tässä näkemyksiäni.

Kiristää vai elvyttää?

Kuusessa ollaan. Globaali kysyntälama vaivaa myös pientä Suomea ja nykyiset päättäjät haluavat jatkaa kulujen karsimista ja taittaa velkaantumisen. Ei julkisen velan suhde sillä parane, se on nähty jo muissa kriisimaissa. Leikkaamalla saadaan kyllä julkisen sektorin kuluja alas, mutta samaan aikaan supistuu BKT ja julkisen velan suhde kokonaistuotantoon huonontuu entisestään. Ja mistä me lopulta voidaan leikata? Palveluista tai tulonsiirroista. Tulonsiirroista ei ole varaa leikata, koska niin moni suomalainen on jo nyt niistä riippuvaisia.

Lunnasrahat mittava tulonlähde jihadisteille

Lähi-Idässä toimivat terroristijärjestöt (al-Qaida ja sen liittolaiset) eivät ole mitään tyhjätaskuja. Heidän päätulonlähteensä on nykyään kidnapattujen eurooppalaisten henkilöiden hengistä vaaditut lunnasrahat. The Times-julkaisun tekemän selvityksen mukaan, al-Qaida kumppaneineen on tienannut lunnailla 125 miljoonaa dollaria viimeisten viiden vuoden aikana.

Putin käyttää kaasua kiristyskeinona

Putin uhkaa Eurooppaa kaasuhanan sulkemisella, ennenkuin EU  maksaa Ukrainan 12 Mrd:n euron Ukrainan kaasulaskun. Tai vähintäänkin ensimmäistä maksuerää asiasta.

Eurooppaan Venäjältä tulevat kaasuputkethan kulkevat pääsääntöisesti Ukrainan läpi, kuten linkkini kuvassa näkyy, poislukien Nord-Stream putki, joka kulkee Itämeren alitse Venäjältä suoraan Saksaan.

http://www.bild.de/politik/ausland/wladimir-putin/droht-dem-westen-mit-e...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä