Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Kommentointi

YLE kaupallisen median pahin riesa - Kilpailu mediakentässä vääristynyt

Yleisradiolla eli Ylellä on määritelty tehtävänsä suomalaisessa yhteiskunnassa ja mediakentässä. Pysyessään tehtävässään Yle on meille kaikille hyödyksi ja tarpeen. Mutta onko Yle pysynyt aisoissa? Ikävä kyllä ei alkuunkaan.

Kun media siirtyi verkkoon muuttui Ylen asema radikaalisti. Siitä tuli kilpailua vääristävä kummajainen, koska se ei toimi mainos- eikä levikkirahoitteisesti, mutta se ryhtyi alusta lähtien kilpailemaan klikeistä eli kävijämääristä sen median kanssa, joka on riippuvainen mainostuloista tai levikkituloista tai molemmista.

Nyyh-yhyy - niin, tuli banaanin kuva persuksiin

 

Aikoinaan kävin täällä ilman kirjoitusoikeutta ja ihastuin; onpa asiallisia kirjoittajia. Oli asiantuntijoita, tarinaniskijöitä, liki aforistikkoja ja jopa huumormiehiä. Onhan Hesarissakin asiaa, kolumneja, pakinoita, reportaaseja, feature-journalismia, pilapiirroksia... Innostuin.

Minna, 10 pinnaa

Hei Minnaa!!!
Saat kymmenen pinnaa!
Tekstisi linjoja ihailen,
aatostesi kaarta katselen.
Vaan vastaisitko tähän
ja raottaisitko vähän?

Hei Minnaa!!!
Saat kymmenen pinnaa!
Nyt suonikohjuisinkin polvin,
talsin askelin kyselevin.
Vaan vastaisitko tähän
ja raottaisitko vähän?

Hei Minnaa!!!
Saat kymmenen pinnaa!
Vaan vastaisitko tähän
ja raottaisitko vähän?
Miksi pidättelet saamasi
kommentit itselläsi?

US-blogistanin suosittele-jengit

Aina silloin tällöin osallistun, hieman suuremmalla teholla, tämän foorumin keskusteluun, samalla kun teen sosiologisia/antropologisia havaintoja. Kiinnostavinta, juuri US-blogistanissa, on tuo suosittele-mahdollisuus, jonka avulla syntyy pitkässä juoksussa (melkeinpä jokaisessa pääkopassa) tietynlaisia "jengejä".

Avoin eduskuntavaalituloksen kommentointiketju

Koska monen muun Puheenvuoron kirjoittajan tapaan Pietikäinen on blokannut minut ns. väärien mielipiteiden ilmaisemisesta blogistaan, ajattelin pistää pystyyn kaikille avoimen ja sensuurista vapaan kommentointiketjun eduskuntavaaleihin. 

 

Tätä kirjoittaessa vaalien tulos näyttäisi siltä, että Keskusta on saamassa vaalivoiton, mutta heikomman kuin on odotettu. Kakkospaikasta käydään tiukka taistelu ja Vihreät näyttävät nujertavan Vasemmiston ja RKP selkeästi pesee odotetusti KD:n.

 

Keskustelua ei julistuksia

Blogikommenttien tarkistaminen ennen niiden julkaisemista näyttää laajenneen. Sehän vie käsiteltävältä asialta uskottavutta. Aina herää epäilys, että jokin näkökulma jää käsittelemättä, jos sanan ei anneta vapaasti juosta.

Lukijalle jää myös kirjoittajasta muistijälki, eikä seuraavaa blogia viitsi edes avata. Luultavasti ei kuitenkaan pääse esittämään kantaansa, jos sellainen kirjoituksen pohjalta heräisi. 

Pällifoorumien aatelia: Uuden Suomen Puheenvuoro

Tällä palstalla on saavutettu monenlaisia ennätyksiä, joskin lista kasvaa jatkuvasti. Viimeisimpänä joukkoon liittyi sankari joka edellisessä SDP:tä käsittelevässä kirjoituksessani tuli taas Pavlovin koirana ulisemaan että kirjoita vastaava kokoomuksesta, jollainen tosin oli n. viikkoa aikaisempi tekstini johon sama tyyppi kävi vielä kommentoimassakin. Tavoilleen uskollisesti lässytyslinjalla meni kommentointi silloinkin, eikä mitään sisältöä avaukseen liittyen ollut luvassa.

Uuutistoimittajat

Taas kerran on tapahtunut.  Lentokone Ukrainan yllä tuhoutunut.  Joku vuosi sitten upposi Estonia ja paljojon näiden välillä.  Toimittajat heti, esimerkiksi palopaikalle ehtiessään kysyvät viranomaisilta, mikä oli syy.  Viranomaiset asetetaan kohtuuttomaan asemaan, kun kaikki tutkinnat vievät ainakin pari päivää.   Useimmiten viikon ja jopa pidempäänkin.

Tänään on TVssä kommodoritkin asiantuntijoina spekuloineet ja tänään kertoi uutiset että tutkijat ovat tänään saapumassa onnettomuuspaikalle Ukrainassa..  Tänään kello 1700     18/7 2014

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä