Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikan ero EU:sta

Grexit. Miten käy Kreikassa painetuille euroille?

Ilmeisesti huhut siitä, että Kreikassa painetut eurot menettäisivät arvonsa Kreikan euroeron yhteydessä, eivät pidä paikkaansa. Ei, vaikka jo 2011 brittiläinen kansanedustaja varoitti tästä Kreikkaan lomalle lähteviä brittejä http://www.dailymail.co.uk/news/article-2025810/Dump-Greek-euro-notes-MP...

Internetissä kiertävissä huhuissa on peloteltu sillä, että Kreikassa painetuissa euroissa on sarjanumerossa kirjain Y, josta voisi tunnistaa Kreikan eurosetelit.

Kreikka toimii äärikapitalistisesti ja EU sosialistisesti

Tämän lyhyen kirjoituksen runko on lainattu Business Insiderin tämänpäiväisestä kirjoituksesta. Olen lisännyt muutaman lisänäkemyksen alkuperäiseen tekstiin. Alkuperäinen pitkä juttu löytyy täältä. Mutta niille, jotka eivät jostakin syystä halua lukea englanninkielistä versiota, tässä muutama kiinnostava näkökulma Kreikan eiliseen päätökseen lainanmaksusta.

Mitä Kreikan lainoille tapahtuu, jos Kreikka lakkaa olemasta?

Tarinoissa voi onneksi palata menneisyyteen, joten tässäkin tarinassa palataan kesään 2015 ja heinäkuun ensimmäiseen viikkoon. Juha Sipilä oli saanut kirjeen Alexis Tsiprasilta, ja vaikka hän ei oikein tiennyt mitä hänen pitäisi Tsiprasille sanoa, päätti hän kuitenkin soittaa.

- Halusit neuvotella kanssani jostain, hän aloitti keskustelun.

Kreikka, Kreikka ja Ukraina

Viime aikoina on uutisia hallinnut melkein yksi teema yli kaiken, Kreikka ja sen vaikeudet. Mikään yllätys Kreikan vaikeudet ole olleet kenellekään, kuin muutamille politikoillle, kuten Alexander Stubbille tai demareille.

Jos Kreikka eroaa EU:sta, niin voidaanko se sitten hylätä?

Kreikan hallitus pelaa pokeria EU:n johtajien kanssa.  Se pelaa sen kortin varassa ettei Kreikkaa hylätä, ettei sitä eroteta EU:sta, eikä Euroopasta. 

Voi olla että Kreikan uhkapeli kannattaa, voi olla että ei.

Mielestäni kuitenkaan politiikka ei saisi olla tällaista pokeripeliä ja vedätystä.

Vaikka Kreikka eroaisi EU:sta niin eihän kreikkalaisia kuitenkaan hylättäisi. Tavalla tai toisella muu Eurooppa hoitaisi asiat niin että kreikan kansa selviäisi jotenkin elossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä