Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Kuntalaisaloite

Kuntalaisaloitteiden käsittelyissä puutteita ja jopa täysin lainvastaisuuksiakin

 

"Apulaisoikeuskansleri:  Kuntalaisaloitteiden käsittely kaupunginhallituksessa

Kaupunginhallitus ei ollut kuntalaisaloitteiden käsittelyn yhteydessä eikä oikeuskanslerille antamassaan selvityksessä kehotuksesta huolimatta esittänyt perusteita sille, miksi se oli katsonut aloitteiden kuuluvan omaan toimivaltaansa eikä kaupunginvaltuuston tai teknisen lautakunnan toimivaltaan.

Kunnallinen kansanäänestys Malmin lentokentän säilyttämisestä ilmailukäytössä

yes Toimituksen aiheellisen sääntöhuomautuksen vuoksi tässä alla vain tärkeimmät ajankohtaiset asiat Malmin lentokentän suojeluasiassa:

"Kunnallinen kansanäänestys Helsinki-Malmin lentokentän säilyttämisestä ilmailukäytössä"

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/6466

--

Katso myös Virallinen lehti 48/25.6.2019, sivulla 23:

Maksuton ehkäisy lappilaisnuorille

Abortti oli yksi Rovaniemen kevään keskustelunaiheista. Lapin ylioppilasteatteri käsitteli aihetta esityksessään “84 päivää” ja puoluerajat ylittänyt kuntalaisaloite maksuttomasta ehkäisystä jätettiin kaupunginvaltuustolle. Moni sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyvä asia on kuitenkin siirtymässä maakuntatasolle, joten asiasta pitää puhua koko Lapin yhteisenä. Lapissa tuleekin tulevaisuudessa mielestäni tarjota maksuton ehkäisy kaikille nuorille.

Tiederatikkaa ei tulisi rakentaa

Törmäsin opiskeluni aloittaessa tällaiseen projektiin kuin Tiederatikka. Sitä mainostettiin Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan tapahtumissa opiskelijakuntien yhteisenä kaupunkivaikuttamisen projektina. Kuvittelin Tiederatikan olevan joku tiedetempaus, jossa tiedettä tuodaan raitiovaunuihin, esimerkiksi teemaviikon yhteydessä. No tämä oli jotain aivan muuta.

 

Kuntalaisaloite on käsiteltävä valtuustossa

Vantaan Tuomelan koulun viimeiset kevätjuhlat pidettiin viime lauantaina. Monelle koulun nykyiselle sekä entiselle oppilaalle tuli suru puseroon. Viimeistään Suvivirsi toi tunteet pintaan.

Mutta Hämeenkylän lapset tarvitsevat koulunsa. Ei ole mitään järkeä panna pieniä koululaisia lampsimaan jo valmiiksi täysiin naapurikouluihin. 

Kaiken kukkuraksi Tuomelan koulu on terve päinvastoin kuin monet muut koulut. Opettajakollegani on altistunut homeelle. Kun hän opettaa Tuomelan koulussa, hän voi hyvin. 

Oulun demokratia remonttiin

Kuntalaisaloite: Aluelautakunnat päättämään reuna-alueiden asioista

Oulun kouluverkkoselvitys toi esiin demokratian ongelman. Kuntalaisia kuultiin niissä kaupunginosissa, joissa lukio aiottiin lakkauttaa. Viesti alueen asukkailta päättäjille oli selvä: Emme halua luopua lukioista. Viesti meni kuin kuuroille korville ja Kiimingin, Oulunsalon, Laanilan, Merikosken sekä Pateniemen lukiot on määrä lakkauttaa.

Valtuustoraportti: Se kävi äkkiä

Alle tunnin mittaiseksi jääneessä kokouksessa 23.3. myytiin maata ja vastattiin kieltävästi kuntalaisaloitteeseen mainostaulujen siirtämisestä.

Ennen varsinaisia asioita kuulimme ajankohtaiskatsauksen kaupungin omistaman kiinteistöyhtiön toimitusjohtajalta. Konserniyhtiöiden lyhyet puheenvuorot valtuuston kokouksissa ovat hyvä uudistus, joilla lisätään valtuutettujen tietoa konsernin tilanteesta ja kehitysnäkymistä. Omistajaohjausta pelkät tiedonannot eivät sinänsä vielä vahvista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä