Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Lehmänkaupat

Patterinmäen hakkuut alkavat ensi viikolla Länsi-Helsingissä

Onko sinullakin asiaa kaupunkipäättäjille? Jotakin moitittavaa?

Patterinmäen puuston hakkuut alkavat ensi viikolla. Eivät auttaneet liito-oravan papanat.

Koko pikaratikkaprojekti haisee yhtä pahalle kuin länsimetro ja on grynderien ehdoilla tehty lehmänkauppana.

Olen niin pettynyt tästä kaupungin ja sen asukkaiden olojen pilaamisesta.
Pikaratikat ja niiden liitännäisrakentaminen lisäävät autoruuhkia sietämättömästi.

Espanjan oikeuslaitoksen menetetty maine-2.

 Kirjoitin viikko sitten oikeistopuolue PP:n ja nykyisen hallituspuolueen, demarien PSOE:n keskinäisestä sopimuksesta jakaa mulle-sulle-periaatteela oikeuslaitoksen keskeisen elimen CGPJ:n(käytän siitä nimeä oikeusnevosto) tuomaripaikat. Diiliin kuului myös PP:n luottotuomarin Manuel Marchenan nimeäminen neuvoston presidentiksi, jolloin hänestä tulisi automaattisesti myös Korkeimman oikeuden presidentti.

Technip maksoi n. 20 miljoonaa ympäristövastuista?

"Vajaan 20 miljoonan euron pääomilla ranskalaiskonserni pääsee ”edullisesti” ja ilman sulkemiskuluja eroon Mäntyluodosta. Näin Technip pääsee eroon ympäristövastuista."  Mitä ne ympäristövastuut ovat? Tuskin Technip ihan turhasta maksaa 20 miljoonaa euroa.

Hevosmies lehmän kaupoilla

 

En ole käynyt raveissa ainakaan 30 vuoteen, mutta uskoakseni siellä tavotellaan panostusta voittajahevoseen. Senkin olen kuullut, että jokainen voittaa. Ainakaan  en ole kuullut kenenkään tunnustavan hävinneensä.

Suomalainen monipuoluedemokratia/monipuoluehallitus

Suomalainen monipuoluedemoktria tuo mukanaan hallitusyhteistyöhön eurooppalaisittain erikoisia hallitusratkaisuja. Suomessa yksikään puolue ei pysty yksin muodostamaan enemmistöhallitusta. Sen takia on Suomessa nähty hallituskokoonpanoja, joissa voivat olla mukana esimerkiksi vasemmisto-oikeisto akselin molemmat ääripäätkin. Tämä antaa hallitukselle vaikeuksia päätöksenteossa, koska jokaisesta päätöksestä muodostuu väkisinkin kompromissi, jossa kaikkien hallitukseen osallistuvien puolueiden intressit on otettava huomioon.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä