Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Pyhäjoen ydinvoimalahanke

Missä on hippejä ja hamppua, siellä tarvitaan kumipamppua

Ympäristöaktivitsien... anteeksi, -vistien edesottamuksia seuratessa on hankala laventaa mielikuvitusta keksiäkseen absurdimpaa tapaa tavoitella esivallan kaltoinkohteleman marttyyrin, myyttisen sankarin, asemaa.

Suomalaisviranomaisten on syytä selvittää Fortum Oyj:n toiminta

Suomalaisviranomaisten (mm. Finanssivalvonta) olisi syytä pikimmiten selvittää, toimivatko Fortum Oyj ja Suomen valtio Fortum Oyj:n enemmistöomistajana nyt Fennovoima-kuviossa ja Hanhikiven ydinvoimalahankkeessa Suomen lainsäädännön mukaisesti, lähinnä osakeyhtiölain (1 osan 1 luvun 7 §) ja arvopaperimarkkinalain (1 osan 1 luvun 3 § sekä myös 4 §) mukaisesti. Kyse on yhdenvertaisuudesta, kiellosta antaa totuudenvastaisia tai harhaanjohtavia tietoja sekä siitä, että yhtiö noudattaa riittävien tietojen tasapuolisesta pitämisestä saatavilla kaikille osakkeenomistajille.

Kepulikonstein Talvivaarasta Pyhäjoelle

Muistaako enää kukaan, kuka oli ympäristöministerinä ponnekkaasti edistämässä Talvivaaran kaivoshanketta ja kenen perheen pikkulasten nimissä oli sijoitettu samaisen kaivosyhtiön osakkeisiin? - Aivan oikein: Paula Lehtomäkihän (kesk) se.

Entä kuka on elinkeinoministerinä ponnekkaasti edistämässä Pyhäjoen ydinvoimalahanketta ja kuka on antanut valtionyhtiöiden johdon ymmärtää että niiden tulee sijoittaa samaisen voimalayhtiön osakkeisiin? - Aivan oikein: Olli Rehnhän (kesk) se.

Fennovoiman ydinvoimala toteutuu

Fennovoiman ydinvoimalahanke Pyhäjoella toteutuu energiayhtiö Fortumin lähdettyä mukaan hankkeeseen. Mahdolliset vesivoimakaupat itärajan takana eivät kuitenkaan ole lukkoon lyötyjä, vaikka Fortum pyrki kytkemään kaupan ydinvoimaosakkuuteen. Reaktoritoimittaja vaihtui monipolvisen hankkeen matkan varrella venäläiseen Rosatomiin, joten nyt Suomi saa kolmannen venäläisen ydinreaktorinsa.

Hallituksilla ei varmasti ole mitään tekemistä ydinvoimalan kanssa - eihän?

Kauppa- ja teollisuusministeri Olli Rehn on toistuvasti luvannut, että valtiovalta voi tarvittaessa auttaa Fortumia venäläisten valtionyhtiöiden Gazpromin ja Rosatomin kanssa mahdollisesti tehtävässä vesivoimakaupassa.

Torstaina hän matkusti Moskovaan ja keskusteli Venäjän varapääministeri Arkadi Dvorkovitš muun muassa Fennovoiman ydinvoimahankkeesta.  

Ydinvoimala Suomeen, hra Putin?

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) käy tänään tiukkoja neuvotteluja Kremlin edustajien kanssa. Pelissä ovat valtavat panokset, miljardit eurot.

Vaihtoehdotonta politiikkaa ydinvoimalla

Fennovoiman ydinvoimalahanketta ajetaan läpi samalla vaihtoehdottomuudella kuin Kreikan lisälainoitustakin. Molemmat hankkeet ovat kestäneet jo vuosikausia eikä loppua näy.

Ministeri Rehn, Hylätkää Fennovoima - suomalainenkin omistus on kelvotonta!

Ministeri Olli Rehn                                                                                                &n

Miksi uusiutuvaan energiaan keskittyvä kroatialaisyhtiö sijoittaisi ydinvoimaan?

Teatteri ydinvoimayhtiön omistajuudella jatkuu!

Elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk.) tiedotti tänään 30.6. klo 17 Fennovoiman ydinvoimalan rakentamislupahakemuksesta. Yhtiö toimitti hakemuksensa työ- ja elinkeinoministeriöön (TEM) hieman ennen määrärajan umpeutumista tänään. Edellytyksenä on vähintään 60 prosentin kotimainen omistus, että hanke etenisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä