Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Rakentamisen valvonta

Uudisrakentamisen laatu - Vuositarkastuskokous

Asunnon myyntiesitteessä rakentaja yleensä vakuuttaa rakentavansa asunnot huolella hyvälaatuisiksi sekä pitävänsä rakennuksen valmistuttua perusteellisen lopputarkastuksen.

Ensimmäisen asumisvuoden jälkeen on pidettävä lakisääteinen vuositarkastus, jossa saman myyntiesitteen mukaan voidaan sanoa varmistettavan, että kaikki on kunnossa. Mutta entäs jos ei olekaan?

 

Kovat keinot käyttöön rakennusalalla

Rakennusala jaksaa pitää median tyytyväisenä. Jos ei jokaiselle viikolle, niin ainakin jokaiselle kuukaudelle löytyy joku rakennusalan synnyttämä häly. Viimeisin Oulunkylän ala-asteella, joka sattuu olemaan itsellenikin tuttu, kun omat lapseni ovat sitä käyneet.

Rakentamisen ongelmista on puhuttu paljon ja tuntuu siltä, että puheista huolimatta alalta löytyy vielä paljon korjattavaa. Paljon on varmasti opittu, mutta ei näemmä riittävästi. Siksi ehdotan, että otetaan kovat aseet käyttöön laadun palauttamisessa. Tarjoan kaksi tapaa ihan vapaaseen käyttöön.

Se parempi malli

Uudisrakentamisen laatu - käyttöönottokatselmus

Grynderi-rakennusyhtiöt markkinoivat uusia asuntoja myös lyhyellä valmistumisajalla. Kymmenistä asunnoista koostuvan taloyhtiön rakennusaika voidaan pusertaa jopa yhdeksään kuukauteen.

Uudisrakentamisen laatu - osakkeenostajien kokous

Viime aikoina on uutisoitu vakavista laatuongelmista aivan uusissakin asuinrakennuksissa. Ongelmat kertovat valvonnan pahasta pettämisestä rakennustyömailla. Hankkiessaan asunnon rakenteilla olevasta talosta ostajalla on toki asuntokauppalain suoma mahdollisuus vaikuttaaa rakennustyön laatuun ainakin kahdessa vaiheessa. Näitä mahdollisuuksia on ehdottomasti syytä käyttää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä