Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomen talous Hallituspolitiikka

Suomen maksutase vaarallisen negatiivinen

Meillä täällä Suomessa on haluttu nähdä, että 1990-luvun laman yli on jo päästy. Usein esitetään, että Suomi on maana rikkaampi kuin koskaan. Jos näin olisi, meidän ei tarvitsisi riidellä jokaisesta eurosentin murusesta. Todellisuus on kuitenkin toinen, mikä näkyy Tilastokeskuksen maksutase-tilastoista.

Täydennyksiä virkamiesten analyysiin

Valtiovarainministeriö on julkaissut johtavien virkamiestensä ensi vaalikauden talous- ja hallintopolitiikan lähtökohtia erittelevän raportin Uudistuva, vakaa ja kestävä yhteiskunta. Parinsadan sivun mittainen teksti sisältää hyödyllisiä erittelyjä Suomen talouden ja julkishallinnon nykytilan taustoista ja eteen nousevista ongelmista. Kolmen asian kohdalla virkamiesten analyysi kaipaa kuitenkin mielestäni täydennystä.

Suomi entisenä uuden teknologian kärkimaana

Seuraava hallitus joutuu jatkamaan nykyisen hallituksen budjettipolitiikkaa

Olen täällä monta monituista kertaa todennut, että seuraava vaalien jälkeinen hallitus joutuu ensi töikseen päivittämään Sipilän hallituksen tämän kaavion ja jatkamaan nykyisen hallituksen sopeutus- ja säästötoimia.

Antti Rinne ja SDP vaarantavat luottamuksen Suomen talouskehitykseen

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne oli eilen MTV:ssä.

Alkaa vahvistua käsitys, että Antti Rinteen ja SDP:n  poliittinen toiminta vaarantaa luottamuksen Suomen tulevaan talouskehitykseen.

Antti Rinne puhuu tyylillä, jossa hän ja SDP vaalien jälkeen aikovat perua  nykyisen Sipilän hallituksen monia  päätöksiä. Suomen talous ja julkisen talouden rahoitus eivät tule kestämään SDP:n politiikkaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä