Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Tähtiliike

Keijo Korhoselta historialinen ulostulo: äänestetään Paavoa!

 

 

Keijo Korhoselta historiallinen ulostulo:

äänestetään Paavoa!

 

Professori Keijo Korhonen, aikoinaan Paavo Väyrysen ankara kilpakumppani Keskustan sisällä, kannustaa ihmisiä äänestämään EU-valeissa Tähtiliikkeen Paavo Väyrystä.

 

Ohjeet maailman pelastamiseen

Liittyen kadulla äänestäjien kanssa käytyihin keskusteluihin yritän tässä kerrata näkemykseni pitkän aikavälin ratkaisusta hiilidioksidipitoisuuden nousuun a.k.a poliittiseen versioon ilmastonmuutoksesta ja massamaahanmuutoon. Näin ratkaisemme molemmat ongelmat. Tämä on se minun juttuni, jota haluaisin  ajaa Euroopan parlamentissa.

Näin maailma makaa - Tie suurista kusetuksista todelliseen kestävään kehitykseen

Maahanmuuttokeskustelu ja ilmastonmuutoskeskustelu erillisinä ongelmina ovat kumpikin suurta kusetusta. Tämä kusetus, vaikkakin on kätevä erilaisten poliittisten tavoitteiden ajamisessa, peittää näkyvistä todellisen ongelman ja kätkee taakseen itsestäänselvät toimintatavat kummankin edellä mainitun ongelman käsittelemiseen.  Tämä todellinen ongelma kaiken takana on globaali hallitsematon väestönkasvu ja siihen puolestaan ei kotimainen ympäristöhurskaus auta yhtään mitään.

Saako Jyväskylän ylioppilaslehteä mainostaa täällä?

Lukekaahan hyvä juttu Jyväskylän ylioppilaslehdestä. Vaikuttaisi siltä, että Tähtiliikkeen eduskuntavaalitulos on osoittanut Paavo Väyrystä vastaan suunnatun mediaboikotin tarpeettomaksi ja rautaisen kouran ote median kurkusta on hellittämässä. Juttuja ilmestyy nyt lehdistöön aivan eri tavalla, kuin ennen eduskuntavaaleja. Toisaalta, Tähtiliike ei enää ole eduskuntapuolue, joten kaksoisstandardi ei enää ole tarpeen.

Haluatko auttaa Paavo Väyrystä vaaleissa? On onnenpäiväsi!

Tavallisesti vaalien ehdokkaat jakavat kaduilla karkkia ja lupauksia. Tänään nähdään sitten sekin tilanne, että ehdokas kysyy äänestäjien apua. Haluatko auttaa Paavo Väyrysen Euroopan Parlamenttiin? No, nyt siihen on ihan oikea tilaisuus. Vapaaehtoisten apua todella tarvitaan.

Tähtiliike julkaisi eurovaaliohjelman

Tähtiliikkeen eurovaaliohjelma on vihdoinkin julkaistu. YLE:n linjauksen ylläpitämästä mediaboikotista eduskuntavaalien alla pahasti kärsineen liikkeen äänestämistä harkitsevilla on nyt mahdollisuus nähdä, minkälaista Eurooppaa kohti äänen antaminen vie. 

Sukupuolikiintiöt osakkeenomistukselle pörssiyhtiöihin tie tasa-arvoon?

Miksi pörssiyhtiöihin haluttaisiin sukupuolikiintiöt hallituksiin? Itse ymmärrän tasa-arvon niin, että se on kaikkien ominaisuuksien tasa-arvoa. Yhden ominaisuuden, kuten sukupuolen mukaan ei toki pätevää hakijaa saa syrjiä. Itse koen ikäni ja työkokemukseni suhteen olevan sellainen, että se jo tässä vaiheessa toimii työllistymisen esteenä. En silti vaadi kiintiötä, jonka mukaan minut pitäisi ikäsyrjinnän vuoksi valita jonkin yrityksen hallitukseen vähemmän pätevänä kuin joku toinen. Se ei ole oikea tapa.

EU:n vaikutukseltaan olemattomat päätökset?

Tuntuuko siltä, että EU:ssa tehdään vaikutukseltaan olemattomia päätöksiä esimerkiksi ympäristönsuojelun kannalta? Pelastuuko maailma, jos muovipillien valmistus, myynti ja käyttö kielletään? Ei varmasti vielä tällä toimenpiteellä pelastu.

Toimenpide, mikä auttaisi luontoa selviytymään, voisi olla muovien kierrätysasteen nostaminen. Suomessa muovit jo kerätään, lajitellaan ja uusiokäytetään kohtuullisen hyvin. Toisin on mm. useissa alikehittyneissä maissa.

Jouko Jokisen erottaminen lähellä, Tähtiliike pyrkii Ylen hallintoneuvostoon

Mielestäni Yleisradion vaaliohjelmista vastaava toimittaja Jouko Jokinen on toiminut hallintoneuvoston antamien ohjeiden vastaisesti, kun hän on sulkenut eduskuntapuolue Tähtiliikkeen niille järjestettyjen vaalikeskustelujen ulkopuolelle.

Hallintoneuvosto päätti 4.12.2018, että

”Radion ja television erillisissä puoluekohtaisissa vaaliohjelmissa edustettuina ovat eduskuntapuolueet. Eduskunnan ulkopuoliset puolueet pääsevät esittelemään näkemyksiään erillisessä näiden puolueiden vaalikeskustelussa.”

Mihin Tähtiliikkeen loppukiri piisaa?

Nuorisovaalien perusteella Tähtiliike olisi saanut 3 paikkaa eduskunnasta nuorten äänillä ja moni Tähtiliikkeen kansanedustajaehdokas keikkui listojen puolivälissä joten tulosta voidaan pitää varsin hyvänä kun mietitään lähtökohdat mistä vaaleihin lähdettiin.

Tähtiliike suljettiin Galluppien, vaalipaneelien, puheenjohtajatenttien ja artikkeleiden ulkopuolelle lähes täydellisesti, mutta Tähtiliike on onnistunut kentällä vakuuttaamaan niin nuoren kuin varttuneemmatkin äänestäjät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä