Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Undefined

Puhetaidon oppikirja vuodelta 1901, luvut II.5-6

Perehtyminen Wihtori Peltosen Puheoppi-kirjaan jatkuu sen toisessa luvussa, jonka loppuun pääsemme tässä osassa. Sisällysluettelo:

 

II. ÄÄNIELIMET JA NIIDEN TOIMINTA

1. Puhekoneiston tuntemisen välttämättömyys

2. Hengityselimet

3. Kurkunpää ja äänijänteet

4. Sointu- ja puhe-elimet

5. Äänen synty ja sointu

6. Äänielinten kehitys

 

● ● ●

 

 

5. Äänen synty ja sointu

Äänen synty

Suomen Uutiset ja suomettuminen

            Kekkosen aikaan pidettiin yllä massiivista verhoa ja puurotiedotusta ja aktiivista tyhmentämistä jolla kansa saatiin uskomaan Suomi-Neuvostoseuran valhesekasotkuun. Keskeinen elementti tässä oli että syötettiin suomalaisille myyttejä siitä että suomettumisaate olisi jotenkin kansanomainen ja valppaus neukkua kohtaan eliitin pahaa juonta.

Trump ja Isä Maria "tietävät" Notre Damen palosta...?!

Ei ole ihme, että  kuvat Notre Damen katedraalin keskustornin romahtamisesta koskettavat myös Word Trade Centterin tornien romahtamisen,v . 2001 kokeneita ja nähneitä amerikkalaisia, mutta  presidetti Trumpin ryhtyessä palomestariksi ja opastamaan ranskalaisia, että sammutustyö olisi ollut tehokkaampaa "ylhäältä käsin" on yhtä huvittavaa, kuin hänen opastaessaan kotimaassaan, että järkyttäviltä, toistuvilta metsäpaloilta vältyttäisiin, jos metsät " haravoitaisiin risuista ja roskista puhtaaksi kuten  esim.

"Tekninen vika" sensuroi Terhon vaalitentin - miten lie sattuikaan

Kävin äsken Yle Areenassa.

Eduskuntapuolueiden puheenjohtajien "Puoluejohtajat grillissä" -vaalihaastattelut ovat nähtävillä, paitsi sinisten. Ensimmäisenä listalla tulee Jussi Halla-ahon haastattelu, perässä järjestyksessä Andersson, Orpo, Rinne, Haavisto, Sipilä, Essayah ja Henriksson. Kuinka sattuikaan, Sampo Terhon haastattelu on sensuroitu.

Etenkin perussuomalaiset jotka ovat kurkku suorana huutaneet Halla-ahon kohdalle sattuneesta "teknisestä viasta" varmaankin puuttuvat Terhon sensurointiin verovaroilla tuotetussa lähetyksessä?

Biokaasuautoa kuuluu verottaa päästöttömänä

Kirjoitan nyt aiheesta, joka ei liikuta kovinkaan monia, mutta muuttunee omakohtaisemmaksi ja kiinnostavammaksi jo lähitulevaisuudessa entistä useammalle. Meitä biokaasuautoilijoita on nykyään ehkä noin 3500 ja suunnilleen saman verran on autoilijoita, jotka tankkaavat autoonsa pääasiassa maakaasua. Kaasuautoja kulkee teillämme yhteensä noin 7000.

Seuraava hallitus aktiivimallia kumoamaan

Tällä eduskunnalla olisi vielä keskiviikkona ollut mahdollisuus heittää historian roskakoppaan työttömyysturvan vihattu leikkuri, jota myös aktiivimalliksi kutsutaan. Toisin kuitenkin kävi, koska hallituspuolueiden äänillä äänestettiin nurin sen kaatamista koskeva kansalaisaloite toisessa käsittelyssä.

Politiikkaa joukkueessa

 

 

 

Kepulla ja kokoomuksella on kivaa keskenään. Ne alentavat veroja ja lisäävät veronmaksajien taakkaa. Terveydenhoitopalveluiden taakkaa  siirretään perusveronmaksajille lisäämällä yksityisten yritysten voitontavoittelun maksimointia ja maakuntien poliittista ohjausta lisäämällä.

Perussuomalaiset laskussa, SDP nousussa

Kesän gallupeissa on Suomessa mitattu SDP:lle nousevaa kannatusta ja perussuomalaisille laskevia lukuja, mikä on hyvä asia.

Ruotsissa tilanne on ollut päinvastainen, eli siellä persujen veljespuolue ruotsidemokraatit ovat olleet nousussa, mutta SDP on ollut laskussa, mikä on Ruotsin kannalta huono asia.

Antoi unessa nähdä vaihtoehdon tapahtumille! Kertoi, että EU on pahempaa.

Totta lienee, että loistavien kansanjohtajien, Hitlerin ja Mannerheimin, viedessä rajat Uralin taakse, maailma olisi aivan toinen nyt.

Hirohito ja Hitler olisivat jakaneet Aasian, osaksi Lähi-idän öljyn. Pohjoisen Afrikan pitäisi Suur-Saksa. Kaukoitää ja osaa Siperiaa hallinnoisi Japani. Se Suur-Saksa olisi 800 – 900 miljoonainen jättiläinen Atlantilta Jäämeren kautta Intianvaltamerelle.

Arvot mekin ansaitsemme - mutta niin hekin

Vanha sananlasku sanoo, että siitä puhe mistä puute. Tämä on tullut mieleen, kun seuraa puhetta arvoista. Toinen tästä paljosta puheesta mieleen tullut asia on logiikan teoreema, joka sanoo, että vaikka vääristä premisseistä käsin tehty päättely olisi tehty logiikan sääntöjen mukaan oikein, näin syntyvästä päätelmästä ei voi tietää, onko se oikea vai väärä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä