Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Uudisrakentaminen

Uudisrakentamisen laatu - Vuositarkastuskokous

Asunnon myyntiesitteessä rakentaja yleensä vakuuttaa rakentavansa asunnot huolella hyvälaatuisiksi sekä pitävänsä rakennuksen valmistuttua perusteellisen lopputarkastuksen.

Ensimmäisen asumisvuoden jälkeen on pidettävä lakisääteinen vuositarkastus, jossa saman myyntiesitteen mukaan voidaan sanoa varmistettavan, että kaikki on kunnossa. Mutta entäs jos ei olekaan?

 

Uusi Vantaa ei saa hukuttaa vanhaa

"Kaupungin liian nopean kasvun tavoittelu on jo vuosia vaarantanut vantaalaisten hyvän arjen. Huoli liian nopeasta kasvusta on otettava todesta. Kaupungin velkaantuminen on suuri uhka, mutta sitäkin suurempi uhka on kaupunkilaisten kokemus osattomuudesta. Heidän osansa on ollut vain odottaa, kun kaupunkistruktuurin rakentaminen sitoo kaikki resurssit. Nyt on asukkaiden vuoro." (Vantaan Keskustan kuntavaaliohjelmasta)  

Rakentaa uutta vai peruskorjata vanhaa? Luonto vs. uudisrakentaminen

 

Jokaista puuta kannattaa varjella ja suojella ja jokainen puiston kulmaus pitää säilyttää. Täydennysrakentaminen ei ole mikään peruste puistoihin rakentamiselle, vaikka tilaa asunnoille ja liikkeille/toimistoille kaivattaisiin juuri niiden sijaintikohdassa. Puut ja puisto ovat tärkeämmät. Tyhjää toimistotilaa hyvillä paikoilla on Helsingissä ja muissa kaupungeissa käsittämättömän suuri määrä. Myös liikehuoneistoja on tyhjänä enemmän kuin koskaan ennen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä