Paavo Väyrynen www.paavovayrynen.fi

Kaikki blogit puheenaiheesta Venäjä-pakotteet

Trumpin hallinnon emämunaus

Mediat ovat kiinnittäneet Suomessa päähuomionsa presidentti Trumpin perättömiin väitteisiin Ruotsissa muka tapahtuneesta terrori-iskusta. Niiden varjoon on aihettomasti jäänyt New York Timesin eilen julkaisema todella sensaatiomainen uutinen turvallisuusneuvonantaja Michael T. Flynnille viikkoa ennen tämän eroa luovutetusta Venäjän talouspakotteiden lopettamista koskevasta salaisesta suunnitelmasta.

Outo tekijäjoukko

Trumpin tarjous

Trump olisi valmis harkitsemaan Venäjään kohdistuvien pakotteiden poistamista Venäjän osallistuessa yhteistyössä terrorismin vastaiseen taisteluun tai jonkin muun Yhdysvalloille tärkeän tavoitteen saavuttamiseen.

 

Voisiko Suomi esittää Venäjä-pakotteiden poistamista?

Lieneekö moneltaan jäänyt huomaamatta, että Suomessa on äänekäs Venäjä-vastainen ja erittäin Nato-myönteinen klikki, joka pitää kovaa ääntä pääkannattajansa Helsingin Sanomien tuella. Se näkyy erittäin selvästi mm. Uuden Suomen blogi-kirjoituksissa.

Ahon kaksinaismoralismi Venäjän kanssa

Esko Ahon ratkaisu suostua Venäjän suurimman pankin eli Sperbankin hallituksen jäseneksi on jotain sellaista, jota on vaikea ymmärtää. Ahon perustelut ko. pankin joutumisesta ns. EU:n sektoripakotteiden kohteeksi ja ylipäätänsä hänen esittämät puheenvuorot tämän iltaisessa A-studiossa herätti itsessäni lähinnä kuvotuksen tunteita. Voiko juurikaan pahemmin nähdä asiaa kaksinaismoraalisesti kuin mitä Esko Aho näkee hallituspaikkansa suhteen venäläisessä suurpankissa viime vuosien tapahtumien valossa.

Ranska valmis luopumaan Venäjä-pakotteista

Ranska on aloittanut keskustelun Venäjän vastaisten pakotteiden purkamisesta. Ranskalaisen radioaseman haastattelussa maan presidentti Francois Hollande sanoi, että pakotteet tulisi purkaa, jos Ukrainan kriisin ratkaisemisessa katsotaan tapahtuneen edistystä.

Mitä tämä tapahtunut edistys on, sitä hän ei kerro.

Jos Paavo Väyrynen olisi Suomen presidentti…

Suomi on asemoinut itsensä tiukasti länteen, osaksi sitä valtiojoukkoa joka tuomitsee Venäjän toimet Ukrainassa. Asemointia lujitti eilen uudenvuodenpäivänä tasavallan presidentti Sauli Niinistö puheessaan

Kannanottoa on luonnehdittu voimakkaaksi. Mitä niin voimakasta Niinistö sanoi, joka olisi voinut joltain toiselta presidentiltä jäädä sanomatta?

Hälytyskellojen tulee soida?

Presidentti Sauli Niinistö kutsui eilen, 19.12.2014, kaikkien eduskuntaryhmien puheenjohtajat luokseen Mäntyniemeen keskustelemaan vallitsevasta ulko- ja turvallisuuspolitiikan linjasta. Myös mahdollinen NATO -hakemus mainittiin mediassa keskustelun aiheeksi. Onko asiassa jotain merkillistä tai huomionarvoista? Monen mielestä varmaan ei. Hyvä, että tärkeistä asioista keskustellaan ja vielä presidentin johdolla...

Putin on nyt hyvin ”angry”. Suomestako koston väline?

Vaviskaa EU:n kansalliset valtiot ja eritoten Suomi. Tässä kerron miksi erototen meillä Suomalaisilla on todellakin syytä pelkoon, eli, sodassa on aina kaksi (tai useampia) osapuolia. Miksi asetetaan vain toiselle osapuolelle vaatimuksia ja toiselle ei, vaikka ei ole edes 100% :sta varmuutta, mikä osuus Venäjällä on, vai onko sillä edes lainkaan virallista osuutta, eli, että separtisteja tukee mahdollisesti oligargit, mafia tai Suur-Venäjää haaveilevat (tai nämä kaikki) - ei Putin. Tämäkin mahdollisuus on otettava huomioon.

Suomen tulee jäädä Venäjä-pakotteiden ulkopuolelle ...

... sillä suursota uhkaa. Vaikka Ukrainan tulitaukosopimus allekirjoitettiin viimeviikolla (5.9.), uhkaa Venäjän johdon mukaan monta asiaa jo rauhaa, sillä tulitauosta huolimatta ovat Ukrainassa joukot  silti pysyneet asemissaan, ja näin onkin sovittu, sillä sopimuksen mukaan osapuolien joukot pysyvät nykyisissä asemissaan ja Etyj valvoo tulitaukoa.

 

Näyttävät sotaharjoitukset henkseleitten paukuttelua ja machoilua molemmin puolin

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä